{ "title": "Demirdöküm Neva Kombi Arızaları", "image": "https://www.arizalar.gen.tr/images/demirdokum-neva-kombi-arizalari.jpg", "date": "20.01.2024 09:37:32", "author": "ümit kadak", "article": [ { "article": "Demirdöküm Neva Kombi Arızaları, Demirdöküm bünyesine katan Vaillant group, son bir yılda Türkiye'ye çok büyük yatırımlar yaptı. Vaillant ve Demirdöküm ortaklığının ilk kombisi Neva günümüz koşullarına uygun, yüksek verim ve düşük yakıt tüketimi hedefleri çerçevesinde iki model (NEVA HK 24, NEVA HK 28) olarak üretilmektedir. Bütün elektrikli cihazlarda olduğu gibi bu cihazlarda da istenmeyen arızalar oluşmaktadır. Aşağıda neva kombilerde olası arızaların neler olduğunu, arızaların kodlarını ve çözümlerini bulacaksınız.

Suyun aşırı ısınması arızası, arıza kodu F01, Arıza ve Çözümü; 98/70 derece limit termostatı veya 130 derece aşırı ısınma emniyet termostatı devreyi kapaması sonucu bu arıza oluşmaktadır.

Cihazın tekrara devreye girmesi için düğmeden reset yapılmalıdır. Eğer arıza nedeni, aşırı ısınma emniyet termostatı ise komponent üzerinden manüel reset yapılmalıdır.

Kulanım suyu NTC sensor arızası, kodu F02; Sıcak su devresindeki sıcaklık sensoru (Duyar) arızasıdır. Sensor ve kabloları kontrol edilmeli arızalıysa değiştirilmelidir.

Tesisat devresi gidiş NTC sensor arızası, kodu F03; Isıtma devresindeki sıcaklık sensörü arızasıdır. Sensor ve kabloları kontrol edilmeli arızalıysa değiştirilmelidir.

İyonizasyon (Yükünleşme) arızası, kodu F04; Ateşleme arızasıdır. Doğal gazda çalışıyorsa 3 kere basarız ateşleme, LPG'de ise 1 ateşleme başarısızlığı sonucu cihaz kendini emniyete alır.

Düğmeden reset yapılmalı Gaz, gaz sensoru ve ateşlemekle ilgili kablolar kontrol edilmeli.

Pressostat arızası, kodu F05; Hava akış sensoru basınç hatası sonucu, hermetik cihazlarda 25 saniye boyunca akış almazsa bu arıza meydana gelir.

Yeri hava akışı sağlanırsa cihaz tekrar çalışmaya başlar. Bacalı cihazlarda baca termostatı limit sıcaklık değerine ulaşırsa da aynı arıza oluşur. Atık gaz sıcaklığı baca termostatının alt sıcaklık değerine düştüğünde cihaz tekrar devreye girer.

Tesisat devresi dönüş NTC sensor arızası, kodu F06; Isıtma devresindeki sıcaklık sensörü arızasıdır. Sensor ve kabloları kontrol edilmeli arızalıysa değiştirilmelidir.

Gaz valfı geri besleme arızası, kodu F07; Gaz valfı sürme devresindeki hata sonucu meydan gelmektedir. Cihazın tekrar devreye girmesi için düğmeden reset yapılmalıdır.

Ch gidiş NTC aşırı ısınma arızası, kodu F08; Tesisat devresi gidiş NTC sensor ölçümü 95 derece ve üzerinde ise bu arıza oluşur. Sensor ve kabloları kontrol edilmeli arızalıysa değiştirilmelidir.

Pressostat kısa devre, kodu F09; Cihazın çalışmaya başlaması sırasında kontakları 15 sn kapalı, fan hareketi olmaksızın hava akış hatası arızasıdır.

Fan motoru ve hava akış sensoru (Pressostat) kontrol edilmeli, arızalıysa değiştirilmelidir.

Tesisat devresi su basınç arızası, kodu F10; Genelde bu arıza tesisatta yeteri miktarda su olmamasından veya basınç sensoru ve kablolardan kaynaklanır. Cihazın sensor ve kabloları kontrol edilir, tesisatın su basıncı tamamlanınca arıza giderilir.

Sirkülasyon arızası, kodu F11; Tesisat gidiş ile tesisat dönüş suyu arasındaki sıcaklık farkı 40 derece olduğunda bu arıza oluşur, bu arıza kullanım suyundan tesisata geçişte 1 dakikadan fazla sürerse de aynı arıza meydana gelir.

Düşük voltaj arızası, kodu F12; Şebeke gerilimi 165 voltun altına düşüşlerde bu arıza meydana gelir.
" } ] }