{ "title": "Demirdöküm Kombi Arıza", "image": "https://www.arizalar.gen.tr/images/demirdokum-kombi-ariza.jpg", "date": "20.01.2024 12:55:23", "author": "aysel koçer", "article": [ { "article": "
Birçok elektronik eşyalarda arızalar olabileceği gibi Demirdöküm kombide de arızaları görülebilir. Bunlardan bahsetmekten fayda vardır. Öncelikli olarak arızanın neyden kaynaklandığını bilmek, arızanın çözümü için oldukça kolay olacaktır. Yapılabilecek işlemleri kendimiz yapıp, yapılmayacak işlemleri ise yetkili servis firmasını arayarak; yardım isteyip, bu arızaların giderilmesinde faydalı olacaktır. Şimdi bu arızalardan sırayla söz edelim.

Demirdöküm kombi sensör arızaları

Demirdöküm kombilerin içerisinde bulunan peteklerde musluklara gönderilen suyun sıcaklığını ölçmek için kullanılmış sensörler vardır. Bu sensörler suyun sıcaklığını ölçüp; kombinin içerisinde bulunan karta sinyal gönderiler. Bu bilgiler ışığında yanma odasındaki bürölerden çıkan alevlerin boyunu ayarlamış olur. Bu sensör bozulmaya başladığı zaman arıza kodu vermeyebilir. Bu doğrultuda sıcaklık yanlış ölçülerek; karta yanlış bilgiler ulaştırılır. Bu durumda kombinin yakıtında inanılmaz etkiler görülür ve faturanın yüksek gelmesine sebebiyet verebilir. Demirdöküm kombi sensör arızalarında ya da ısofast arızalarında kombilerde arıza sensörünün yandığı görülebilir. Böyle durumlarda kombi panelinde resetleme yaparak; yeniden başlatarak bu sorunun giderilmesini sağlayabiliriz. Ancak oluşan sorun giderilmiyor ise yetkili servisi arayıp yardım istemeliyiz.

Demirdöküm kombi ekran arızası

Demirdöküm kombide bazı zamanlarda elektrikli ısıtıcıların kullanılması ile yağmurlu havalarda Şimşek çarpması ya da elektrik trafolarına oluşan yüksek gerilimler sebebiyle kombilere gelecek yüksek elektrik sonucunda kombi arıza verebilir. Böyle durumlarda Demirdöküm kombinin ana kartları 230 volta kadar dayanıklı olduğu için, fazlasında dayanamayarak; arıza yapar. Ancak kartı koruyan cam sigortalar genellikle yükle yüksek gerilim olduğu zamanlarda patlama yapma yapmasına engel olabilir. Devre hattını entegre ederek; devre dışı bırakabilir. Bu durum olması gereken bir durumdur. Demirdöküm kombide ekran görüntüsü yok ise ana karta yüksek voltaj gelip kart yanmış olabilir. Nadiren de olsa böyle problemler görülmektedir. Bu durumlarda vakit kaybedilmeden teknik servisi arayıp; yardım almakta fayda vardır.

Demirdöküm kombide vinto arızası

Demirdöküm kombisinde dijital ekranda 21 arızası ekranda yandığı zaman kombi içerisinde su basıncının düştüğünün sinyalini vermektedir. Kombi susuz çalışmadığı için bu arada oluşan sirkülasyon kombinin pompasına zarar verebilir. Demirdöküm kombilerde su almak için kombinin alt tarafında su doldurma vanası bulunmaktadır. Su doldurma vanasını açarak; bir buçuk bar miktarında su alıp, kombinin tekrar kapatılması sağlanır. Kombinin bir buçuk bar su basıncı gördüğünde çalışacaktır. Demirdöküm kombiler de su doldurma vanasını açıp kapatıldığı takdirde su sesi duyulmuyor ya da ekranda su basıncının hareketlenmeler gözlenmiyor ise; su doldurma vanasında arıza olduğu görülmektedir. Böyle durumlarda vakit kaybedilmeden yetkili servisin çağrılmasında fayda vardır.

Bazı durumlarda ise kombi su basıncına uygun gerekli miktarda su aldığından sonra da kombi su almaya devam eder. Böyle bir durumda su basınç okuyucusu arızalı olabilir. Bunun sonucunda bir buçuk bar yerine üç bara kadar su almaya devam eder. Basınç sondası arızalı olduğu için, kombi içine aldığı suyu okuyamıyor ve su almaya devam ediyordur. Bu durumda kombide kendiliğinden emniyet ventili açılıp; fazla suyu tahliye etmek zorunda kalacaktır. Ekranda buhar basıncı yükseldiği zaman müdahale edebilir ve kombiyi kapatabilirsiniz. Bu sorun karşısında vakit kaybedilmeden yetkili servisi arayıp; yardım almakta fayda vardır.

Demirdöküm kombide ısınma arızası

Demirdöküm kombilerde kalorifer tesisatına gönderilen suda aşırı ısınmalar meydana gelir. Böyle durumlarda geri dönüş filtresi tıkalı olabilir. Peteklerin vanaları kapalı olup; kombinin pompasında sorun çıkabilir. Demirdöküm kombilerde eşanjörlü kombilerde üç yollu vana motoru veya üç yollu vana grubu arızalı olabilir. Böyle durumlarda aşırı ısınmalar gelir ve termostat kombiyi yüksek sıcaklığa karşı bloke eder. Böyle durumlarda kombiyi resetleyerek; devre dışı bırakmak gereklidir. Oluşan arıza içinde vakit kaybetmeden teknik servisten yardım alınmalıdır.
" } ] }